Webshop » Kind LED » Kind Led XC150 (Flower)

Kind Led XC150 (Flower)

Kind Led XC150 (Flower) Kind Led XC150 (Flower)
Kind Led XC150 (Flower) Kind Led XC150 (Flower)Kind Led XC150 (Flower) Kind Led XC150 (Flower)Kind Led XC150 (Flower) Kind Led XC150 (Flower)Kind Led XC150 (Flower) Kind Led XC150 (Flower)

€ 559,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  

Kind Led XC150 (Flower)


De XC150 is het eerste model van Kind Led dat is voorzien van COB’s. De COB (Chip On Board)-technologie houdt in dat de gebruikte microprocessor integraal onderdeel is van het elektronische circuit. De belangrijkste voordelen van deze techniek zijn een uiterst nauwkeurigere lichtmenging van de samenstellende golflengtes, een veel krachtiger licht, een beter koeling en een zéér compact elektronisch circuit dat weinig ruimte inneemt. Vooral dit laatste heeft tot gevolg dat COB led’s kunnen worden uitgevoerd als complete, op zichzelf staande lichtbronnen die zich makkelijk laten combineren tot een groter geheel. 

Bij de XC150 van Kind Led resulteert dat in een zéér krachtige en efficiënte LED Bar Light die in elke kweeksituatie uitstekend tot z’n recht komt. Zo is de XC150 zéér geschikt voor gebruik in hoge ruimtes en (daarmee) ideaal als aanvullende verlichting in de glastuinbouw. Maar ook als hoofdverlichting in lichtdichte ruimtes zoals loodsen, zolders of kelders zal deze Led Bar Light een uitstekende lichtbron zijn. Deze kweeklamp is voorzien van 12 COB’s die elk op hun beurt weer 9 chips bevatten. Het perfect afgeregelde spectrum staat garant voor een optimaal kweekresultaat. 

Het Perfect Blend Principe 

De Kind Led XC150 beschikt over een spectrum dat werd ontwikkeld op basis van het Perfect Blend Principe. Het belangrijkste kenmerk daarvan is dat het spectrum alle noodzakelijke golflengtes combineert die essentieel zijn voor een maximaal  fotosynthetisch rendement (PPFD). Hoe groter het fotosynthetische rendement, hoe sneller je gewas wortels vormt, groeit of hoe rijker de opbrengst aan bloemen en vruchten is. 

Twee verschillende spectra 

Het spectrum van de Kind Led XC150 is beschikbaar in twee soorten: als groeispectrum (Vegetative) óf als bloeispectrum (Flower). Het groeispectrum bevindt zich vooral in het blauwe lichtbereik. De zorgvuldig gekozen golflengtes waaruit dit spectrum bestaat maken de XC150 uitermate geschikt voor de kweek van bladgroenten, sla en gewassen die een zo intensief (of een zo langdurig) mogelijke groeifase moeten doormaken. 
Een nauwkeurig bepaalde combinatie van specifieke golflengtes in het rode én het blauwe lichtbereik levert het uitgelezen bloeispectrum op. Met dit spectrum worden planten die de bloeifase bereikt hebben aangezet tot uitbundige vorming van bloemen of vruchten. 

IP65 gecertificeerd 

De Kind Led XC150 voldoet aan alle eisen voor gebruik in een professionele kweekomgeving. Dat betekent onder meer dat deze LED Grow Bar water- en stofdicht is. Daarnaast is het mogelijk om deze kweeklampen in serie aan elkaar te koppelen (Daisy Chain).  Zo wordt het mogelijk om een groot aantal lampen aan te sluiten op één stroomaansluiting. Elke XC150 kan echter ook van een (bijgeleverde) stekker worden voorzien waardoor de lampen óók per stuk op een stopcontact kunnen worden aangesloten. Kind Led levert Daisy Chain-bekabeling waarmee groepen van 2 tot 10 Bar Lights kunnen worden gevormd. Deze groepen kunnen vervolgens ook weer aan elkaar gekoppeld worden.

Specificaties:


SpectrumFull Spectrum - Bloei
Afmeting120 x 7,6 x 5,1 cm
Branduren50.000 +
DimbaarNee
Garantietermijn3 jaar
Gewicht7.25 kg
KoelingPassief
HPS Aquivalentnvt
Stroomverbruik150W
PPF (Micromols/sec)PPFD @ 30,5 cm: 360-410 µmol/m²s
Footprint (bloei)nvt


Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.