Het opkweken van Pepers met Led kweeklampen

Het opkweken van Pepers met Led kweeklampen

 Vooral bij de traaggroeiende, hete pepersoorten zoals Habanero's, Jolokia's en 7 Pods wordt het zaaiseizoen vroeg aangevat om zeker te zijn van een mooie oogst. Deze worden gezaaid vanaf januari binnenshuis waarbij bijverlichting noodzakelijk is. 
Led- kweeklampen zijn hierbij het perfecte hulpmiddel ! De samenstelling van de Led-diodes is zo geoptimaliseerd dat bijna 100% van het uitgestraalde licht wordt opgenomen door de plant. Ze zijn gemakkelijk te installeren, duurzaam en vooral energiezuinig. (Bijvoorbeeld: Proflux Bar 50 of Proflux Bar 80)  


  Proflux Bar 50W Full spectrum

Hoe gaan we te werk? 

Chili zaden ontkiemen bij bodemtemperatuur van 20 tot 35 graden Celsius. De ideale temperatuur is 30 graden Celsius. Dat soort temperaturen zijn moeilijk te bereiken zonder hulp zelfs als u de pepers binnenshuis wil zaaien en laten ontkiemen. De oplossing is het gebruik van een plant-propagatie mat. Of je houdt het zaad vochtig op een zeer warme plaats totdat het kiemt. Bijvoorbeeld op een radiator. Een verwarmingselement verkrijgbaar in elke doe-het-zelf zaak kan net zo goed als met de duurdere "plant-propagatie" -systemen. Kieming duurt meestal ongeveer 7 tot 10 dagen. Bij chinense soorten moet je soms wel 20 dagen geduld hebben. Een koude shock kan na 10 dagen hier soms wonderen verrichten. 1 dag op koelkasttemperatuur, en dan terug lekker warm. Dit om enzymen in het zaad te verder te activeren.

Belichting bij peperplanten 

Om te verlichten plaats je bij het ontkiemen de Led-groeilampen op een afstand waarbij de intensiteit van het licht aanvankelijk niet te groot is. Zie je dat de plantjes toch overstrekken , pas dan de hoogte van je lamp aan. Wanneer de plantjes in volle groei zijn en zo'n 7 à 10 cm groot ,met minstens 4 grote, volgroeide bladeren , kan de kweeklamp omhoog in intensiteit of omlaag in hoogte. Merk je dat de planten vergelen, heb je de lampen te dicht hangen. Pas de hoogte dus altijd aan aan de sterkte van je lamp, zodat je opkweek een succes wordt!  Wanneer de dagen beginnen de lengen en de uiteindelijke kweekplaats voldoende is opgewarmd kunnen de planten worden verplaatst. Dit is vanaf half maart in de kas en vanaf half april , buiten op een zonnige plaats. (Let wel op voor nachtvorst) 
Full Spectrum Led Bar kweeklampen met hoge intensiteit voor een vlotte opkweek (of volledige groei en bloei): onze Proflux Bar 50 of Proflux Bar 80.

Je peperplanten hebben door deze voorbereiding een prachtige groeivoorsprong en zullen je een overvloed aan pikant goud opleveren! Geniet alvast van je oogst...
Wil u als eerste op de hoogte zijn van spectaculaire kortingen of nieuwe producten?

Nieuwsbrief ontvangen

E-mail adres CheckBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Alles over kweken met LED